Главная » Новости Полтавской области
 
 
В ходе операции «Мак-2010» сотрудники ОБНОН в Полтавской области выявляют запрещенные растения не только на огородах. У 46-летнего полтавчанина зелье изъяли прямо в автобусе.

– Задержанный вез в Полтаву больше 8 килограммов конопли из Диканьского района, – рассказала инспектор ЦОС ГУ МВД в Полтавской области Алла Квита. – Листья были старательно расфасованы в шесть целлофановых пакетов и для маскировки помещены в большую хозяйственную сумку.

Изъятое з ... Читать дальше »

 
 
 
Голосов 0.0
  Nekramant   2010 Авг 01   просмотров: 352  Коментарии (0)
 
 
 
На Сорочинському ярмарку цього року влаштують фестиваль борщу. Страву зварять у казані на 1000 л. Організатори хочуть установити рекорд України та світу.

— Організовуємо на ярмарку головний стенд на тисячу квадратних метрів, — розповідає організатор заходу 50-річний Ігор Чепурний, директор торговельної марки ”Запорізький самовар”. — Борщ варитимемо на відкритому вогні в одній посудині — це казан діаметром 1,6 метра та глибиною 60 сантиметрів. Зроблений по типу монгольської каструлі з трубою посередині.

Співорганізатором дійства є торговельна марка ”Фестиваль борщу”. Для приготування страви планують запросити команду кухарів із Запоріжжя, Полтави, Сорочинців і Миргорода.

— Варитимемо борщ за старим козацьким рецептом. Страва обов’язково буде з м’ясом, — переказує Ігор Іванович. — Першого дня роздаватимемо безкоштовно. Хочемо, аби першу ложку скуштував президент. Наступні дні продаватимемо борщ за символічну ціну — 10 гривень за миску.

... Читать дальше »
 
 
 
Голосов 0.0
  Nekramant   2010 Июл 31   просмотров: 340  Коментарии (0)
 
 
 
В Полтаве, ремонтируя дом, житель нашел сосуд с 700 г ртути, сообщает пресс-служба Главного управления МЧС Украины в Полтавской обл.
По данным МЧС, ртуть изъята и будет утилизирована.
Как сосуд попал в дом к полтавчанину пока не известно. Идет следствие.
 
 
 
Голосов 0.0
  Nekramant   2010 Июл 04   просмотров: 340  Коментарии (0)
 
 
 
У Полтаві ще на одне наркокубло поменшало. Днями працівники Київського райвідділу міліції припинили діяльність підпільної «лабораторії» по виготовленню та збуту психотропних речовин, яка діяла в одному із приватних будинків селища Рибці. Завдяки продуманим заходам, правоохоронцям вдалось затримати не лише наркодилера, але й декількох наркоманів, які саме в цей час прийшли до нього за черговою дозою

Тривожний сигнал про те, що в селищі почали виготовляти небезпечну психотропну речовину «Первітин» (так званий «вінт») до працівників сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків Київського райвідділу надійшов на початку червня. Отримавши інформацію, оперативники почали активно працювати над встановленням точної адреси. Через кілька днів копіткої роботи міліції було досягнуто бажаного результату. Місцем виготовлення та збуту наркотиків виявилась непримітна хатина по вулиці Тимурівській. Саме сюди і вдень, і вночі з найближчих околиць ішли наркозалежні за чергово ... Читать дальше »
 
 
 
Голосов 0.0
  Nekramant   2010 Июл 02   просмотров: 344  Коментарии (0)
 
 
 
Сегодня в Украине свои профессиональные праздники отмечают архитекторы и следователи

В Указе Президента Украины № 456/95 от 17 июня 1995 года сказано: «Установить День архитектуры Украины, который отмечать ежегодно 1 июля — во Всемирный день архитектуры».

Всемирный день архитектуры учрежден Международным союзом архитекторов, основанным в 1946 году, после второй мировой войны, в то время, когда нужно было поднимать из развалин города, восстанавливать предприятия, воссоздавать памятники зодчества.

С 1996 года Всемирный День архитектора приурочен ко Всемирному дню жилья, который отмечается в первый понедельник октября. Это решение принял Международный союз архитекторов на XX Генеральной ассамблее ООН в Барселоне. А в Украине мы продолжаем чествовать творцов «музыки в камне» сегодня.

Архитектура Украины разнообразна, говорят, что она «озвучена колоколами». Храмовое строительство, история которого — тысячелетие — это «каменная летопись», отраж ... Читать дальше »
 
 
 
Голосов 0.0
  Nekramant   2010 Июл 01   просмотров: 459  Коментарии (0)
 
 
 
Народные депутаты одобрили в первом чтении проект закона №4652-д, который вводит в нашей стране систему европротокола.

Если он будет принят, застраховавшие гражданскую ответственность водители, попав в аварию, смогут оформлять дорожно-транспортные происшествия без участия сотрудников ГАИ и будут освобождаться от административной ответственности. По прогнозам страховщиков, такие новации могут спровоцировать не только рост желающих застраховать "автогражданку", но и серьезный всплеск страхового мошенничества.

Одна из основных задач проекта — сократить сроки оформления ДТП и проведения страховых выплат потерпевшим. Сейчас материалы по дорожно-транспортным происшествиям в обязательном порядке оформляются с участием ГАИ. Пострадавшие в аварии автомобили могут часами стоять в ожидании приезда инспекторов, создавая заторы на дорогах. С принятием закона ситуация изменится: если в аварии никто не пострадал, а оба водителя — участника ДТП имеют полисы "автогражд ... Читать дальше »
 
 
 
Голосов 0.0
  Nekramant   2010 Июн 30   просмотров: 491  Коментарии (0)
 
 
 
Сергій провів дівчину і повертався додому, коли зіткнувся з нетверезим чоловіком. Сварка перетворилася на бійку, а потім 35-річний чоловік вихопив ніж і двічі вдарив 17-річного хлопця у груди. Втікаючи зі смертельним пораненням, Сергій встиг зробити телефонний дзвінок своєму приятелю, Олексію. Останні слова хлопця: «Льошо, допоможи – мені дуже боляче»…

Повідомлення про труп, виявлений по пров. Сосновому в Полтаві, надійшло до чергової частини Ленінського райвідділу близько 7-ї години ранку. Весь день працівники міліції збирали речові докази. Тілесні ушкодження у вигляді 2-х колотих поранень грудної клітини були нанесені в область серця.

Загиблим виявився 17-річний учень 2-го курсу ПТУ  Полтави. У ході огляду місця події, працівники міліції у першу чергу звернули увагу, що у вбитого хлопця залишився гаманець з грошима та документами, а також мобільний телефон. Тож версія вбивства з метою пограбування відпала відразу.

«З числа особового скла ... Читать дальше »
 
 
 
Голосов 0.0
  Nekramant   2010 Июн 28   просмотров: 435  Коментарии (1)
 
 
 
Проект коригування генплану передбачає збільшення території Полтави на 2 730,2 га або на 26,3% від сучасної площі. Тож загальна територія міста складе близько 13 111,2 га. На засіданні Полтавського міськвиконкому йшлося про те, що загалом передбачається розвиток дев’яти рекреаційних зон Полтави площею 950 га.

Також розроблять схему розвитку магістралей, міського та зовнішнього транспорту, визначать розвиток інженерної інфраструктури. Торік на коригування генерального плану Полтави з міського бюджету виділили більше 350 тис. гривень, а цього року передбачили ще 34,3 тис. - на завершення проектних робіт щодо зміни меж обласного центру.

За словами головного архітектора міста Вадима Вадімова тендер на коригування плану виграв інститут проектування міст «Діпромісто» (Київ). Його фахівці й визначили перспективні галузі для залучення інвестицій у природно-екологічний потенціал, діаметр Ворскли, Коломака та інших приміських територій.

За даними міської ... Читать дальше »
 
 
 
Голосов 0.0
  Nekramant   2010 Июн 25   просмотров: 411  Коментарии (0)
 
 
 
Об этом сообщили в ГУ МЧС в Днепропетровской области.

Взрыв произошел сегодня в 3.50 в 5-подъездном 4-этажном жилом доме в центре города на улице Сыровца, 4, на втором этаже. Из-за взрыва разрушено перекрытие между первым и вторым этажами во втором подъезде. После взрыва начался пожар, охвативший 100 кв. метров.

Вследствие взрыва погибла женщина 1938 г. р. Еще шестеро людей госпитализированы, трое из них, в том числе ребенок, находятся в тяжелом состоянии. Причины взрыва не установлены.

На месте работают подразделения МЧС во главе с начальником ГУ МЧС в области Виктором Буткивским.

 
 
 
Голосов 0.0
  Nekramant   2010 Июн 24   просмотров: 377  Коментарии (0)
 
 
 
З 15 по 24 липня на Полтавщині відбудеться 31-й відкритий чемпіонат України (аеробуксирний) з дельтапланерного спорту. Стартовий внесок учасників Чемпіонату України: 800 грн. (100 доларів США) при користуванні підбором організаторів; 480 грн. (60 доларів США) при організації власного підбору.

Прибуття учасників 15 липня за адресою: Полтавська обл., Гребінківський район, с. Жовтневе, колишній військовий аеродром «Велика Круча».


 
 
 
Голосов 0.0
  Nekramant   2010 Июн 24   просмотров: 339  Коментарии (0)
 
1 2 3 ... 15 16 »